Dragostea !?

Ce insemnatate mai are dragostea in zilele noastre

si ce ar trebui sa insemne cu adevarat?

Pare a fi o intrebare care a fost pusa si e pusa de foarte multe ori, insa de putine ori primeste raspuns… Ma gandesc la aceste lucruri de ceva vreme insa doar acum le-am si asternut in scris…

Ne-am obisnuit sa privim iubirea asa cum apare zilnic pe ecanele televizoarelor, asa cum ne e aratata de altii, dar oare cati se mai gandesc profund asupra acestui aspect? Ne e infatisata in diferite forme, sub ambalaje frumos colorate, dar cat de pervertita e acea dragoste aratata in asemenea moduri? …

Am uitat ce inseamna sa iubesti cu adevarat, ce inseamna dragostea pentru noi. Ne-am obisnuit sa luam lucrurile ca si cand le-am merita si sa le privim atat de superficial.

Tineretul de azi nu mai stie ce inseamna o dragoste curata, pura. Ei iau de bun ceea ce vad in fata ochilor: reclame, filme, emisiuni, care ne infatiseaza o dragoste de suprafata, o dragoste care vine la pachet cu un premiu in bani, o dragoste care trece orice granita, dar care de fapt nu e dragoste, ci e o emancipare si o pervertire a lucrurilor asa cum sunt ele in natura lor.

Nimic nu mai e curat astazi, totul e vandut, totul e ambalat frumos pe dinafara, dar putred pe dinauntru. Poate ca ma repet in anumite momente, insa simt nevoia sa accentuez anumite lucruri.

Ma doare sa vad tot mai multe fete care nu mai stiu ce e dragostea, care nu au parte de ea, care raman dupa o noapte de asa zisa dragoste, pline de amaraciune si golite pe dinauntru de orice sentiment, de orice valoare. Fete care ajung sa fie folosite ca niste carpe si care se complac in asemenea situatii. Fete care nu mai au nici o valoare in ochii nimanui, fete care isi distrug viitorul pentru astfel de “iubiri”. Fete care ajung mame inainte de a se bucura de tinerete. Ma doare sa vad baieti care nu fac altceva decat sa incerce fiecare fata, sa profite de ea si de sentimentele ei, apoi sa o arunce intr-un colt ca pe un gunoi, pentru a lua alta la rand. De ce? Pentru ca nu mai sunt modele pozitive, sau daca sunt, atunci sunt prea putine si nepretuite.

Ma doare sa vad ca in loc sa ii incurajam pe tineri sa iubeasca viata, dar sa invete sa aiba valori, deja in multe locuri din lumea asta se preda in scoli educatia sexuala din primele clase, inca inainte de a-l invata pe copil sa scrie si sa citeasca. Sunt invatati inca de mici cum sa foloseasca metode anticonceptionale, sa se cunoasca reciproc din punct de vedere fizic, dar oare asta este cel mai important? Oare nu trebuie sa ii ajutam sa inteleaga ce importanta e dragostea si ca exista acel “ceva” pe care nu il poti impartasi chiar cu oricine?

Cred insa ca in zilele noastre, lumea nu mai cauta angajamente pe viata, ci numai placeri de o clipa… nu mai cauta dragostea adevarata, ci numai pasiune… si exemplifica aceasta prin tot ceea ce se poate transmite cu ajutorul mass-mediei… dar oare se mai gandesc la ce exemple dau tinerilor care au nevoie sa fie indrumati corect pentru a avea parte de o viata care sa se merite a fi traita cu adevarat?

Poate ca unii ma considera de moda veche, dar oare ce parere si ce reactie trebuie sa am cand o fetita de aproape 5 ani imi spune ca iubeste un baietel doar pentru ca l-a sarutat pe gura pe acesta, si asta intamplandu-se deoarece asa i-a spus mama sa faca daca place pe cineva? Ma sochez si nu imi vine sa cred ce aud urechilor… pana si parintii nu mai sunt capabili sa fie exemple pozitive pentru copii lor? … E trist, deoarece familia ar trebui sa fie prima care sa ofere exempul demn de urmat pentru si de catre fiecare membru al ei. Familia e unul din pilonii de baza ai societatii, iar daca vrem o societate sanatoasa, trebuie sa avem familii sanataoase… insa din nefericire acest pilon sta gata, gata sa se prabuseasca …

Ne mai intrebam de ce sunt atatea orfelinate, case de copii? De ce sunt atatia copiii parasiti si nedoriti ? Deoarece nu mai stim ce inseamna dragostea, nu mai stim sa iubim. Nu mai exista temere de Dumnezeu, nu ne mai pasa de ceea ce este sfant si corect. Vrem doar sa ne afirmam, fara a mai tine cont de nimic. Suntem gata sa ii vindem pana si pe cei mai dragi, ca sa punem mana pe ceea ce ne dorim. Tradarea si ura au ajuns sa domine, cearta si invidia, egoismul sunt valorile care sunt prezentate celor tineri… dar oare atunci cum sa ne asteptam ca copiii care maine vor fi cei care conduc tara, sa fie exemple demne de urmat la randul lor? Cum ?

La cel mai inalt nivel, in tara, prioritatea numarul unu este batalia pentru putere si foamea dupa putere, dorinta orbeasca de a conduce… dar oare cand isi fac acesti oameni timp pentru acesti copiii care au nevoie de dragoste, oare cand o sa ii intereseze si binele poporului, ajutandu-i pe tineri sa inteleaga nevoia lor dupa adevaratele valori si sa ii sustina, sa le ofere adevarate modele de urmat ???

Inca de la presedinte si apoi fiecare parlamentar si fiecare ministru ar trebui sa fie gata sa le ofere adevarate modele de urmat tinerilor care in viitor vor conduce tara… ce bine ar fi daca fiecare ar mai cobori de acolo de sus si si-ar aminti ce inseamna sa fi un om de rand, sa nu mai fie cu nasul pe sus, sa nu ii mai intereseze atat de mult sa se imbogateaca, cand altii abia daca au cu ce sa isi hraneasca familiile de azi pe maine. Ar trebui mai degraba sa fie gata sa ajute cu adevarat… sa lase dorinta aceea prosteasca de manipulare si acaparare a puterii si sa invete sa fie mai smeriti.

Avem nevoie de modele demne de urmat, dar trebuie ca fiecare sa doresca sa se schimbe si sa fie de ajutor celor care au nevoie de ajutor.

Ma rog ca Dumnezeu sa trezeasca pe fiecare sa inteleaga nevoia imensa a tinerilor de o dragoste adevarata, fara compromisuri, fara pervertire, acea dragoste care stie sa respecte si care stie sa astepte. Acea dragoste care stie sa se jertfeasca indiferent care e pretul care trebuie platit.

Ce e dragostea si ce face ea cu adevarat?

Dragostea.

      Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.

      Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.

      Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

      Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.

      Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.

      Căci cunoaştem în parte şi prorocim în parte; dar, când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi.

      Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.

      Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.

      Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

 

(1Corinteni 13)

 

Fie ca Dumnezeu sa ne deschida ochii fiecaruia sa intelegem cat de mare e nevoia de dragoste adevarata a tinerilor din ziua de azi si nu numai.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: