Chemarea la renuntare

„Doamne Te voi urma oriunde vei merge.” Luca 9: 57

Acesta este versetul pe care l-am citit azi in „Totul pentru Gloria Lui” de Oswald Chambers.  In meditatia care urma m-a captat un fragment: „Noi punem loialitatea naturala fata de rude mai presus de loialitatea fata de Isus Cristos, obligandu-L pe Isus sa ocupe ultimul loc. Atunci cand te afli intr-un conflict de loialitate, asculta-L intotdeauna pe Isus Cristos, oricat te-ar costa.”

Traiesc pe acest pamant, ma confrunt cu problemele de zi cu zi, ma atasez de cei care mi-au fost aproape de cand am deschis ochii pe lumea aceasta si uneori ma atasez atat de mult de ei, incat uit ca si ei la randul lor sunt oameni ca si mine. Ajung sa le acord atat de multa incredere, dar uit ca Cel care ii tine in mana Sa si pe ei ca si pe mine este Cel caruia trebuie sa-i fiu loiala inainte de toate.

Ma incred in oameni care pot oricand sa ma dezamageasca dar uit ca Domnul Isus este cel care nu a dezamagit si nu dezamageste niciodata.

Si nu doar ca ma incred in oameni, dar traiesc astfel incat sa fiu pe placul acestora, si incerc sa le arat loialitatea mea, renuntand de multe ori la lucrurile prioritare in ochii lui Dumnezeu sau lasandu-le pentru mai tarziu. Facand acest lucru de fapt pierd multe din binecuvantarile pe care Dumnezeu le-a pregatit pentru mine. Si nu e nimeni vinovat de aceasta decat eu.

Chiar daca costul ascultarii de Isus Cristos este mare, binecuvantarile loialitatii mele fata de El nu este mai mic… si apoi nimic nu se compara cu pretul platit de El pentru vina pacatelor mele.

Tata te rog, in Numele Fiului Tau, sa ma ajuti ca indiferent cat m-ar costa ascultarea mea fata de Tine si de voia Ta, sa nu dau inapoi si sa nu aleg gresit prioritatile vietii mele. Ajuta-ma ca mai intai sa Te pun pe Tine pe primul loc, apoi in ascultare de Tine sa fiu loiala si fata de cei pe care i-ai lasat langa mine. Multumesc ca Tu esti Olarul si ma vei modela astfel incat sa ma transformi tot mai mult pentru a-mi da forma finala pana la intalnirea cu Tine si cu Fiul Tau in slava. Amin

O alta problema este aceea a renuntarii la propria persoana. Un alt citat din meditatia de azi spune: „Cel care spune ‘Doamne te voi urma, dar…’ este omul gata de plecare, dar care nu pleaca niciodata. … Chemarea clara a lui Isus Cristos nu mai lasa loc unui ‘La revedere’… Odata ce auzi chemarea lui Dumnezeu, du-te si nu te mai opri.”

De multe ori, recunosc, ca ma gasesc si eu in postura celui caruia ii place sa adauge cuvantul ‘dar’ chiar daca stiu ca ceea ce trebuie sa fac este in conformitate cu Voia Lui. Cu toate acestea mi-e greu sa renunt la propriile mele dorinte, in schimbul lucrurilor de valoare.

Doamne Tata, te rog nu ma lasa sa ma las orbita de lucrurile trecatoare ale acestei lumi, ci sa imi pun toata increderea in Tine. Si te rog ajuta-ma sa fiu gata oricand sa zic si eu „Doamne, Te voi urma oriunde vei merge” insa fara a adauga nimic, nici macar un  ‘dar…’.  Te rog foloseste-ma Tu ca sa fiu roditoare in lucrarea pe care o faci pe acest pamant. Vreau sa ma las la dispozitia Ta atunci cand vrei sa Iti faci lucrarea prin mine. Iti multumesc pentru ca Tu ma asculti. Amin

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: