Recenzie: „Mireasă trasă la sorți” – Karen Witemeyer

mireasa-trasa-la-sorti-karen-witemeyer

M-au atras primele cuvinte din descriere: „Patru frați. Patru paie. O singură mireasă.” M-au dus cu gândul imediat la filmul „Șapte neveste pentru șapte frați”.

Cartea face parte din acel gen de „christian romance” și începe prin a ne face cunoștință cu Meredith Hayes. O vedem, prin ochii autoarei, pe Meredith, pe când locuiește încă cu părinții ei, la cei zece ani ai ei. Timp în care, în urma unei împrejurări, îl cunoaște pe Travis Archer, care o salvează și o duce acasă, cerându-i însă să păstreze totul secret. Apoi o reîntâlnim peste 12 ani. După ce aceasta își pierde părinții, ajunge în grija familiei unchiului ei. Fiind într-o perioadă de criză, acesta, împreună cu soția lui, mătușa lui Meredith, hotărăsc să o căsătorească cu Roy Mitchell, un om bogat, care nu este interesat decât de acele afaceri care îi aduc câștig. Iar în urma acestei căsătorii, el câștiga pământul pe care Meredith îl deținea ca moștenire, de la părinții ei. Însă nu avea nicio treabă cu dragostea. Totuși aceasta nu era problema unchiului ei. Acesta dorea doar să își consolideze afacerea având de partea lui un aliat bogat.

Pe de altă parte Meredith, în ultimii doisprezece ani, nu a visat decât un singur lucru. E îndrăgostită de acel băiat draguț, care o salvase pe când avea 10 ani. Nu l-a mai văzut pe Travis, după întâmplarea de atunci, însă, a visat mereu la momentul acela când îi va deveni soție. Iar acum planurile și visele îi sunt date peste cap.

În ceea ce-i privește pe frații Archer, aceștia nu știu ce se află în afara fermei, deoarece Travis i-a facut o promisiune tatălui său, înainte ca acesta să moară. Cuprins de vinovăție, i-a promis că va avea grijă de frații lui și nu vor părăsi niciodată ferma.

Cum poate Meredith să mai spere că îl va reîntâlni pe băiatul pe care îl iubește de când erau copii? Cum poate fi sigură că acesta o va iubi la rândul lui?

Cum va reuși Travis să treacă peste barierele acestei promisiuni făcute tatălui său? Va reuși să se încreadă Travis în Dumnezeu și să lase în mâna Lui orice îngrijorare și vina care l-a măcinat în toți acești ani?

Care este legătura între mireasă, frați și cele patru paie? Ei bine, vă las să o descoperiți singuri, citind această carte.

Este o carte despre dragoste, iertare și încredere. Este ușor de citit, și are un mesaj frumos. Din partea mea, această carte primește 5/5 stele.

De asemenea este prima carte din seria „Frații Archer”. Cel de-al doilea volum se numește „Rapirea predicatorului” și ne relatează viața fratelui lui Travis, Crockett Archer. Cât despre cel de-al treilea volum, acesta cuprinde viața lui Neill, însă, momentan nu este tradus în limba română.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: