“Good Witch” (film serial)

46746

Deși am citit mai multe cărți în ultima perioadă, nu am reușit încă să vă scriu despre ele.  Insă săptămâna care tocmai a trecut, am vizionat acest serial. Nu era în plan, deoarece mă uitam la cu totul alt serial și mai aveam și câteva cărți de citit. Insă am intrat pe Netflix Kids, deoarece căutam un desen animat.  Da, imi plac desenele animate deși nu mai sunt la vârsta la care m-aș uita zilnic. Totuși, din când în când, mai aleg câte unul la care să mă uit. Așa am dat peste “Good Witch” și după primul episod, m-a prins. Plus că e un serial cu actori super drăguți.

Bine, pe mine mă prinde aproape orice film. Spun aproape, deoarece nu îmi sunt pe plac, absolut deloc, filmele horror sau dacă cu adevărat un film e foarte prost, atunci nu-mi voi pierde timpul uitându-mă la el. Dar în general nu am astfel de probleme, deoarece urmăresc trailer-ele la început, pentru a-mi face o părere.

Și acum să vă vorbesc puțin despre acest serial. Anul lansării este 2015 și a fost filmat în Canada. Povestea serialului ne poartă pe străzile orașului Middleton și vom poposi la Grey House, actualmente un B&B, dar totodată o casă despre care se spune că e bântuită. Povestea se țese în jurul lui Cassie Nightingale și a fiicei ei, Grace, dar și a doctorului Sam Radford și a fiului acestuia, Nick. Când aceștia doi se mută alături de Cassie și Grace, acestea două îi vor ajuta să se adapteze, iar relațiile dintre ei devin tot mai strânse.

In timp ce majoritatea o consideră pe Cassie un fel de vraci cu puteri magice, aceasta poate fi de fapt persoana cu un puternic simț intuitiv și de asemenea cea mai empatică din oraș, folosind o abordare holistică atunci când vine vorba de sănătatea celor din jur. Caută binele în orice om și orice situație și acordă a doua șansă atunci când e nevoie. Are o vorbă bună și un zâmbet pentru fiecare și deși pare cea mai puternică ființă, e la fel ca oricare alt om. Duce cu ea dorul soțului ei, care a decedat și se teme să nu îi piardă pe cei dragi.

Ce mi-a plăcut mie la acest serial?

  • E un serial care îmbină mai multe genuri. E un film de familie, cu puțină dramă și o doză finuță de fantasy.
  • Apreciez relația pe care Cassie o are cu George, socrul ei. Deși soțul ei a decedat, George locuiește împreună cu Cassie și Grace la Grey House, în casa pe care Cassie a moștenit-o.
  • Mi-a plăcut modul în care Cassie și-a făcut griji, atunci când Brandon s-a angajat în poliție, deși era doar fiul ei vitreg. Și modul în care aceștia doi relaționează unul cu celălalt. Și pentru că tot e vorba de Brandon, mi-a plăcut și relația dintre el și Grace. Și faptul ca a luptat îmreună cu Tara pentru binele căsniciei lor.
  • Deși la început am crezut că Abigail, verișoara lui Cassie, este varianta negativă a acesteia, în cele din urmă am văzut o tânără vulnerabilă. Personajul lui Abigail te ajută să înțelegi că ispite există la orice pas, ba chiar ți se oferă ca oportunități, în urma cărora ai avea de câștigat. Totuși acestea nu sunt decât ispite, iar tu trebuie să alegi să fi om. Și chiar dacă ți se pare că pierzi în favoarea altcuiva, să alegi să fi cinstit și bun, decât să fi egoist. Deoarece ceea ce trebuie să fie al tău, va fi al tău la momentul potrivit.
  • Ar mai fi Martha, primarul orasului Middleton. Cred că e personajul cel mai amuzant, cel mai plin de culoare, expansiv. Are un avantaj ca personaj, deoarece e un primar potrivit pentru tinerii care vor să se implice în viața comunității.
  • Imi place și parcursul relației lui Cassie cu Sam si felul în care aceștia doi tratează relația lor, ținând cont și de copii. M-a amuzat jocul de-a șoarecele și pisica dintre Nick și Grace. Certurile și împăcarea lor. Mi-a plăcut idea regizorului de a scoate în evidență acest lucru, prin discursurile lor pregătite pentru nuntă.

Ce nu mi-a plăcut?

  • Middleton pare a fi un oraș în care în aproape toate magazinele primești totul din partea casei. Oare cum rezistă afacerile în felul acesta? La un moment dat, chiar soțul Marthei o întreabă acest lucru pe Cassie. Mi se pare puțin forțată treaba aceasta.
  • Nu spun că nu cred în coincidențe, însă uneori mi se par prea multe într-un interval relativ scurt. Insă poate că acestea ajută la doza de fantasy, de care spuneam la început.
  • In timp ce toți liceenii își depun dosarele pentru facultăți și află unde au fost acceptați, se pare că de Nick și Grace nu aflăm mai nimic. Stim doar că Nick și-a completat formularele, dar nu știm ce s-a mai întâmplat pe urmă. Iar în ceea ce o privește pe Grace, rămânem tot cu un semn de întrebare: va merge sau nu la facultate? Ce va alege să facă?
  • Deși Martha e un personaj colorat, care uneori binedispune, uneori însă, te scoate din sărite și îți dă impresia că fiind primar, poate să profite de toți, să nu își plătească datoriile și cumpărăturile și chiar să nu își aștepte rândul atunci când intră într-un magazin. Uneori are impresia că i se cuvine totul. Iar ca primar, desi pare destul de nepotrivită, totuși are un avantaj. Acela că e deschisă să lucreze cu adolescenții și tinerii care își doresc să se implice activ în comunitate și își face timp pentru aceștia.

Eram puțin dezamăgită, deoarece mi se părea total aiurea finalul sezonului 4. Insă am aflat că urmează sezonul 5. Deci am timp să văd cum decurg lucrurile care au cam rămas în aer.

E un serial drăguț, cu bun simț și potrivit pentru seriile petrecute în familie. Recomandat copiilor de la 9+.

Aceasta a fost părerea mea pe scurt cu privire la acest serial. Sper că v-am făcut curioși și vă doresc vizionare plăcută.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: