Recenzie: Her Twins’ Cowboy Dad – Patricia Johns

58460735_287127888894424_4534711644613246976_n

A devenit cartea mea preferată. Da, ați citit bine. O carte de care aveam nevoie. O carte care ne mai aduce puțin cu picioarele pe pământ.

Intr-o lume în care familia parcă își pierde identitatea, această carte vine și întărește încă o dată faptul că o căsnicie are și părțile ei grele, dar și că cele bune ar trebui, în egală măsură, luate în considerare. O căsnicie nu înseamnă doar lapte și miere, însă atunci când o pui în mâna lui Dumnezeu, vei vedea ca nu va mai părea la fel de greu.

Aud tot mai des ideea de… „ne-am despărțit din cauza nepotrivirii de caracter”. Și îmi pare atât de rău, că ajungem în fruntea clasamentelor la atât de multe lucruri negative, deoarece nu mai suntem pregătiți să luptăm. Nu mai avem standardele înalte. De ce oare?

Intorcându-ne la carte…

Acum când unchiul lui a murit, Colt o întâlnește pe soția verișorului lui, Joshua, pentru prima dată, la avocat, așteptând să i se citească testamentul acestuia. Colt e luat prin surprindere, deoarece nu știa de existența soției și a gemenelor lui Josh. Dar se pare, că unchiul lui știa și, într-o ultimă încercare de a se împăca cu fiul lui, acesta îi lasă lui Colt ferma și pământurile, iar pentru gemene, îi lasă lui Jane turma de vite. Dar ce să facă el cu o fermă de animale fară animale și ce poate face Jane cu niște animale fără un pământ?

In încercarea de a rezolva această situație, cei doi ajung să petreacă mai mult timp împreună discutând lucruri despre familiile lor, pe care nu l-ar fi putut discuta cu oricine, însă un lucru rămâne hotărât: niciunul nu are în plan să se căsătorească vreodată.

Această carte nu ne prezintă căsnicia doar pe baza unei singure zi – a zilei de nuntă, ci ne descrie căsnicia în profunzimea ei. Ne este prezentată din două puncte de vedere, total opuse. O vedem ca pe o bucată de hârtie, atunci când privim prin ochii lui Colt Hardin. Iar pe de cealaltă parte, Jane Marshall vede căsnicia ca un angajament.

„Colt said with a short laugh. ‘That would be ironic. I’m not the marrying kind, and Beau knew that. From what I can see, marriage is a piece of paper – nothing more.’

[…]

But she didn’t agree with him. ‘Marriage is more than a piece of paper. I’ve been married. I know what those vows mean. ‘

‘No offence, but I don’t see it.’

‘Commitment matters’, Jane countered with a shake of her head. ‘There is a difference between staying together a lifetime because you chose it at the beginning, and staying together because you just didn’t break up yet. To be able to promise to stand by each other, no matter what – ‘

‘People can promise that without the ceremony. Do you think a piece of paper makes those promises any stronger?’ he retorted.

‘Maybe not the paper, but the vow before God should,’ she said. ‘In my experience, there’s a vast difference between a boyfriend and a husband.’ „

Însă ambii sunt atât de bulversați de ceea ce au văzut și au trăit, încât nici unul nu vrea să se căsătorească. Cu un tată care l-a părăsit, pe când acesta era doar un copil, și un unchi care a avut o căsnicie nefericită, plină de certuri și care nu și-a respectat soția, Colt fuge de gândul unei căsnicii, de gândul întemeierii proprii lui familii.

Pe de altă parte, Jane nu iși dorește decât să își poată creste gemenele și să iși deschidă o pensiune, astfel încât să își permită să fie zilnic, alături de fetele ei. La rândul ei, văduvă de trei ani, nu își mai dorește să se recăsătorească. L-a iubit pe Josh, însă faptul că acesta a ales să lucreze în armată și a faptului că era o persoană introvertită și cu multe frustrări la adresa tatălui lui, aceasta a ieșit dintr-o căsnicie care a necesitat multă muncă.

„If there was one thing she’d learned from her marriage to Josh, it was that one person wasn’t enough to carry a relationship. It was too heavy, too tiring. A woman’s love couldn’t rescue a marriage if the man’s heart wasn’t in it.”

Petrecând săptămâna împreună, în așteptarea finalizării actelor, aceștia se îndrăgostesc unul de celălalt, dar nu își dau voie să simtă ceea ce simt.

Vor fi oare capabili să lase trecutul în urmă și să își întemeieze o familie, sau fiecare își va alege un drum propriu? Se vor abandona în mâna lui Dumnezeu, sau vor lupta împotriva a ceea ce Dumnezeu le-a hărăzit?

O părere la “Recenzie: Her Twins’ Cowboy Dad – Patricia Johns

  1. Pingback: Cărți citite în luna Aprilie – Partea a II-a | A glimpse of heaven

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: