Cărți citite în luna Aprilie – Partea a II-a

 
13. Speranța pierdută – Colleen Hoover
 
 
Mă declar câștigată de autoare. Dacă continuă așa, îi voi citi toate cărțile.  E a treia carte pe care o citesc, scrisă de Colleen Hoover, iar până acum ordinea arată cam așa:
Locul 1 – Speranța pierdută 🌠🌠🌠🌠
Locul 2 – Ugly Love 🌠🌠🌠
Locul 3 – Totul se termină cu noi 🌠🌠
Dacă spuneam până acum că mi se pare că pune prea mult accent pe sex și prea puțin pe relații și dragoste, cu cartea aceasta m-a cucerit.
E o carte care cuprinde un mănunchi de traume, care au mocnit prea mult timp, deoarece au fost păstrate prea multe secrete.
Uneori mă gândesc cât suntem de complicați ca oameni și că uneori ne gândim cum să facem bine celor din jur, dar ascunzând lucruri „pentru binele lor”, doar complicăm lucrurile.
Datorită secretelor (care în general și în realitate ies la iveală, nu doar în carte), Holder a trăit mereu cu sentimentul de vinovăție, apoi mai târziu Sky. Poate spuneți că în carte trebuia să fie așa, ca să poată scrie un roman, altfel ar fi terminat povestea în câteva pagini. Totuși nu pot să nu mă gândesc ca de multe ori e acelasi lucru în realitate. Și că uneori deciziile noastre, pot să pună greutăți asupra sufletelor celor din jur, și să le punem pe umeri sentimente de vinovăție. Ce simplu ar fi dacă viața ar fi corectă și nu ne-am mai ascunde.
E prima carte a autoarei, care, după părerea mea, are conținut. Il ador pe Dean, pentru faptul că deși prin toți porii o dorea pe Sky, totuși o iubea mai presus de toate și căuta binele ei, nu al lui personal.
Nu m-aș fi așteptat la trauma pe care a trăit-o Sky și am fost revoltată deoarece tatăl ei a scăpat atât de simplu. Aș fi vrut să suporte consecințe pentru tot ceea ce a făcut.
Mi-a părut rău pentru Les, deoarece mă gândesc că sunt atâtea cazuri reale de copii care ascund în ei un suflet făcut franjuri, care în ciuda tuturor orelor de terapie, rămân la fel de sfâșiați.
Nu pot să nu fac corelare cu realitatea, deoarece astfel de cărți mă obligă să fac asta.
Citind cartea asta, mi s-a dus gândul la cântecul celor de la Coldplay – „Fix You” 
E genul de carte pe care aș dori-o ca bază de film, dar un film în care sa îmi aleg actorii, iar melodia celor de la Coldplay, să fie Soundtrack. 
Mie mi-a plăcut mult. Sper să vă placă și vouă, celor care încă nu ați citit-o.
 

 

14. A May Bride – Meg Moseley
E o carte ușor de citit și drăguță. Mi-a plăcut coperta, ceea ce m-a determinat să pun mâna pe ea (la figurat vorbind, deoarece am citit-o pe scribd )
Nefiind foarte bogată în pagini (doar 124 de pagini), bineînțeles că nu vă pot vorbi prea mult despre ea. 
Fiind de felul meu o romantică, o fire visătoare, îmi plac poveștile cu nunți, cupluri fericite, dar ce se întâmplă atunci când nunta la care visezi s-ar putea să nu mai aibă loc? E dragostea mai puternică decât îndoiala?
Ce faci când mama ta, trăiește în trecut și îți aseamănă relația cu ceea ce a trăit ea în trecut? Când devine prea protectivă, astfel încât simți că nu poți să respiri?
Ellie iubește florile, ceea ce o face să „împrumute” curtea interioară a bisericii din apropiere, ca să planteze flori. Această activitate o ajută să fie doar ea cu ea și să își pună gândurile în ordine.
„Nu sunt un grădinar, dar iubesc florile. Uneori o grădină e mai potrivită pentru a te închina și a te ruga, decât o catedrală, și sunt fericit să o împart cu tine.”
„Și nu uita: Adam și Eva au fugit și s-au ascuns când L-au auzit pe Dumnezeu că le vorbește în răcoarea dimineții. Dar aici nu e Edenul, iar eu nu sunt Dumnezeu. Așa că te rog, nu te mai ascunde de mine.” (pastorul Michael către Ellie)

Ellie îl iubește pe Gray, dar va reuși ea să îi demonstreze acest lucru, atâta timp cât mama ei nu îl acceptă?

 
15. A January Bride – Deborah Raney
 
Recenzia: A January Bride
 
16. A February Bride – Betsy St. Amant
 
Recenzia: A February Bride

 

 
17. Pantofiorii rosii – Maria Housden
 
 
 
18. Unravelled: Life as a Mother – Maria Housden
Recenzia urmează să fie postată pe blog în zilele următoare
19. Sa intelegem educatia Waldorf – Jack Petrash
 
 
Recenzia urmează să fie postată pe blog în zilele următoare
 
20. Her Twins’ Cowboy Dad – Patricia Johns
 
 
 
21. A March Bride – Rachel Hauck
 
 
Recenzia: A March Bride
 
22. Pofta de ciocolata – Care Santos 
 
 
Recenzia urmează să fie postată pe blog în zilele următoare
 
🙌🙌🙌

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: