Recenzie: "A March Bride" – Rachel Hauck

 

 

Când am deschis cartea la prima pagină, m-am gândit că va fi o poveste tipic americană, de genul poveștilor transpuse în filmele Hallmark (pe care nu de alta, dar le ador), unde un prinț și o fată obișnuită vor reuși până la urmă să se căsătorească. Și oarecum am avut dreptate, deoarece cei de la Hallmark au scos, chiar anul trecut, un film bazat pe aceasta nuvelă: „Once upon a Prince” (2018).
Insă cartea a fost mai mult decât atât. Această poveste face parte din această paletă de „christian romance”. Mi-a plăcut filmul, însă nu se compara cu cartea.
Trei săptămâni o mai despart pe Susanna Truitt, de a deveni prințesă, prin căsătoria cu Regele regatului Brighton, Nathaniel al II-lea. Insă nu mai e sigură că această căsătorie este ceea ce are Dumnezeu în plan cu viata ei, deoarece veștile pe care le primește o pun în încurcătură. Mai întâi, află de la Nate, despre decizia parlamentului prin care trebuie să renunțe la cetățenia americană înainte de nunta celor doi. Apoi veștile de acasă, în urma cărora își dă seama că s-ar putea ca din familia ei, nimeni să nu ajungă la nuntă. Toate aceste vești, îi dau toate planurile peste cap și decide să se întoarcă acasă, în Georgia. Deși Nathaniel ar face orice ca să nu o piardă, totuși realizează că s-ar putea ca Susanna să nu se mai întoarcă.
Întoarsă acasă, aceasta se roagă să găsească răspunsuri. Timp în care se întâlnește cu preotul bisericii pe care familia ei o frecventează, iar acesta e uimit să o vadă din nou acasă. Susanna îi relatează toate frământările ei și faptul că nu știe ce să facă, deoarece renunțând la cetățenie, renunță de fapt la ceea ce înseamnă ea ca identitate. Însă acesta îi aminteste despre istoria Esterei, care a ajuns regină, pentru că acesta a fost planul lui Dumnezeu cu ea. Și îi amintește că cetățenia ei de bază nu este în Brighton, nici în America, ci cel mai important este că are o cetățenie în ceruri, iar prin căsătoria ei cu Nathaniel, nu își va pierde identitatea, deoarece ea va rămâne tot aceeași.
Insă, îi este de îndeajuns Susannei această discuție, pentru a se întoarce în Brighton? Oare Nathaniel va lupta să o aducă înapoi?
Finalul este unul pe cat de dragut, pe atât de neasteptat, deoarece văzând mai întâi filmul, cunoșteam finalul acestuia. Insa nici pe departe ca în film. Așadar, sper că v-am făcut curioși.
Lectură plăcută!

O părere la “Recenzie: "A March Bride" – Rachel Hauck

  1. Pingback: Cărți citite în luna Aprilie – Partea a II-a | A glimpse of heaven

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: