The Bull Rider’s Secret – Jill Lynn (early review)

y404

Incă de la început, titlul ne lasă cu o întrebare: “Care e secretul lui?” Ca mai apoi, să ne întrebăm “De ce face ceea ce face?” Acest lucru ne face să citim cartea cu și mai mult interes, pentru a afla secretul lui Jace.

Ferma familiei Wilder este condusă de cei trei frați Wilder: Luc, Mackenzie și Emma. Insă datorită situației pe care o are Luc, acesta caută un om care să lucreze pentru ei, astfel încât să nu lase toată greutatea pe umerii lui Kenzie, deoarece în același timp Emma urmează să se căsătorească. Insă ceea ce nu ia el în considerare, este faptul ca Jace, cel pe care Luc îl consideră potrivit pentru postul vacant, nu este potrivit în ochii lui Kenzie.

Cine este Jace? Iubitul din liceu al lui Kenzie. Insă când acesta a plecat fără să își ia rămas bun, lumea lui Mackenzie a fost dată peste cap, iar inima ei a fost făcută bucăți. Cu toate acestea, nu a spus nimănui acest lucru, ci i-a lăsat pe toți să creadă că totul e în regulă. Iar acum s-a întors, iar rănile lui Kenzie se redeschid. O doare prezența lui la fel de mult ca plecarea și luptă cu tot dinadinsul să îl facă să plece de bună voie.  Deși acesta simte acest lucru, nu vrea să se lase învins, deoarece se bucură să o vadă din nou.

Sunt două caractere tari. Doi oameni care, la prima vedere, vor altceva de la viață. Lucruri total diferite. Până și rugăciunile lor sunt diferite și ambii așteaptă un răspuns. Insă Dumnezeu va răspunde cum este cel mai bine pentru amândoi, pentru că El îi iubește pe ambii.

“But since Jace’s prayers were opposite, that left them in a spiritual tug-of-war. Because, as far as Jace knew, God didn’t pick sides. He loved both of them. And the Man upstairs was going to have to work this out. Because Jace didn’t see Mackenzie calling a truce anytime soon.”

“Hadn’t God heard her prayers this week? She’d been requesting less Jace, not more, but the opposite kept happening.”

Acum șapte ani, își făceau planuri să întemeieze o familie, vorbeau despre viitor, însă după terminarea liceului, Jace pleacă, lăsând pentru Kenzie doar un bilet în care o anunță de decizia luată, fără nicio explicație. In tot acest timp, Kenzie s-a simțit părăsită, rănită și a adunat în ea atâta durere și frustrare, încât acum tot ceea ce își dorește este să scape de el. Prezența lui nu face altceva decât să o obosească.

“She just kept hoping and praying that Jace would give up on his outrageous idea to work here for the summer and leave already. Preferably yesterday.”

“Except she was exhausted. Not being affected by Jace took all her energy. Not letting the man crawl under her skin and set up camp was hard work. Not yelling at him for the way he’d left was, too.”

“She’d almost burst into tears – proof that she was a hot mess in need of some Jace-free time in a Jace-free zone.”

Privind-o pe Kenzie, vedem o persoană mult prea rănită, ca să mai poată face față prezenței în viața ei a celui pe care l-a iubit și pe care înca îl mai iubește. Fiind conștientă că acesta va pleca din nou și se va întoarce la rodeo, aceasta își stabilește niște granițe, până unde poate să meargă, cât contact să permită între ei.

“The man made it too easy to remember how good it had been between them. And the way too easy to forget how he’d left.”

Jace, pe de cealaltă parte, își dorește să se însănătoșească cât mai repede în urma accidentului pe care l-a avut. Și în ciuda migrenelor și a durerilor pe care le are, acesta dorește să își reia cât mai grabnic activitatea. Cu toate acestea, încă are sentimente pentru Mackenzie și realizează că plecarea lui în urmă cu șapte ani a rănit-o mai mult decât s-ar fi așteptat și încearcă să se apropie de ea și să își justifice modul în care a ales să plece. Insă, în același timp, își dorește să îi acorde spațiu, până aceasta va fi gata să audă ce are el de spus.

Tocmai datorită motivului pentru care a părăsit-o în urmă cu șapte ani, a secretului pe care l-a păstrat doar pentru el, observăm că nu doar Kenzie este cea rănită, ci și el poartă cu el o povară mult prea grea. Insă vă las să descoperiți singuri care este acest secret. Ce anume l-a măcinat în tot acest timp și ce îl desparte pentru a doua oară de ea.

Am apreciat modul în care tatăl și fratele ei i-au vorbit. I-au fost alături și au încurajat-o să meargă mai departe, pentru ca nu a fost, nu este și nu va fi niciodată singură.

“My girl can tackle anything. That much I do know. Especially with God by your side.”

“With God by your side. The short phrase had reminded her that even when she felt alone, she never really was. Sure she’d been left behind a time or two, but never by God. He was her constant. Her strength.”

Această ultimă frază este o încurajare și pentru mine și pentru noi toți. Și consider că e tema principală a acestei cărți. Când ne simțim singuri și părăsiți, totuși El ne rămâne alături și ne dă puterea de a înainta, de a nu ne lăsa pradă deznădejdii.

Mi-a placut cartea, deoarece când credeam că nu mai există nicio șansă pentru cei doi, totuși Dumnezeu a îngăduit anumite piedici, sau întârzieri în situația lor. Poate unii le-ar numi coincidențe, însa eu văd modul în care Dumnezeu lucrează. Si chiar dacă noi ne încăpățânăm și vrem să facem cum vrem noi, sau cum credem ca e mai bine pentru noi, totuși El ne va ghida pașii astfel încât să ajungem în punctul în care ar fi trebuit să ajungem încă de la început.

As vorbi sau aș scrie despre această carte mult mai mult și v-aș mai scrie câteva paragrafe care mi-au plăcut, însă vă ofer ocazia să le descoperiți singuri.

Lectură plăcută!

Multe mulțumiri Autoarei, care mi-a acordat onoarea de a citi cartea inainte de a fi publicată și mi-a oferit totodată șansa de a scrie o primă recenzie. Cartea face parte din seria „Love Inspired” a editurii Harlequin și va apărea în magazinele americane și cele online începând cu jumătatea lunii August.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: