Ce cărți am citit vara aceasta?

M-am întors din concediu și m-am hotărât să fac o listă a cărților citite pe parcursul celor trei luni de vară. 

  • Așadar, în luna IUNIE, am citit următoarele cărți: 

1. Fata care citea în metrou – Christine Féret-Fleury

36150295._SY475_

Juliette merge cu metroul din Paris în fiecare zi, la aceeaşi oră. Cea mai mare plăcere a ei este să vadă ce citesc cei din jur: doamna în vârstă, colecţionarul de ediţii rare, studenta la matematică sau fata care plânge la pagina 247. Îi priveşte pe toţi cu tandreţe şi curiozitate, de parcă ceea ce citesc, pasiunile şi diversitatea existenţei lor i-ar putea colora şi ei viaţa monotonă.

Dar într-o zi Juliette hotărăşte să coboare cu 2 staţii mai devreme şi să o ia pe un drum ocolitor spre serviciu, decizie care îi va schimba viaţa.

 

2. Daily Dishonesty: The Beautiful Little Lies We Tell Ourselves Every Day – Lauren Hom

38902930._SX318_

A colorful compendium of little white lies, based on the award-winning, “bitingly honest” blog (Imprint).

From the diet you’re going to start tomorrow to that call you were about to make when something (anything) else came up—life is full of little lies that get us through the day. With Daily Dishonesty, designer and blogger Lauren Hom pays homage to the (mostly) innocent foibles that make us human.

With 150+ hilariously common lies, beautifully illustrated by Hom, Daily Dishonesty touches on topics from breakups, friendship, and growing up to slacking off and guilty pleasures, in hand-lettered mantras that are all too honest about our untruths.

Praise for the Daily Dishonesty blog

“Simply wonderful!” —SwissMiss

“Cleverly and adorably displays lies.” —Complex Magazine

“Really inspiring for those of you who want to dabble in hand lettering.” —Miss Moss

 

3. Mireasă trasă la sorți (Frații Archer #1) – Karen Witemeyer

mireasa-trasa-la-sorti-karen-witemeyer

Patru frați. Patru paie. O singură mireasă.

Nimeni nu îndrăznește să intre pe proprietatea familiei Archer. Asta dacă ține la viața sa. Insă când Meredith Hayes surprinde o discuție despre un complot pentru a incendia ferma fraților Archer și a-i alunga de pe proprietatea lor, o datorie de demult o îndeamnă să-și asume riscul.

Anii de permanentă vigilență înăspresc și sălbăticesc omul. Totuși, când dă, din întâmplare, de o intrusă cu aceiași ochi albaștri strălucitori ca și ochii fetiței curajoase pe care o ajutase cândva, Travis Archer nu poate ceda impulsului de a o păstra lângă el. Iar când un act de sacrificiu pune în pericol viața și reputația ei, recunoștința și vinovăția îl îndeamnă să încerce s-o salveze încă o dată.

Deși Travis nu este deloc tânărul galant la care visa odinioară Meredith, ea jură să rămână lângă el. Dar va fi ea vreodată iubită? Sau Travis o va vedea întotdeauna doar ca pe o mireasă trasă la sorți?

 

4. We Are So Blessed: Illustrated Reminders of God’s Grace – Workman Publishing

33585216._SX318_

A gift for prayer, worship, meditation, and everyday devotion: Here are 102 beautiful expressions to celebrate the grace of God.

The wisdom of the Christian faith gets a reverent and radiant new treatment in We Are So Blessed, which pairs inspiring words with contemporary, vibrant graphics and gorgeous hand-lettering by 25 artists.

Affirmations to soothe the soul and brighten the spirit. Biblical verses from Old and New Testaments. Beloved psalms, prayers, and hymns. Quotations from philosophers and writers, like St. Augustine and C. S. Lewis. Mindful meditations: Inhale faith. Exhale fear—and beyond. And each is made all the more powerful through the transformative lens of art.

This uplifting, modern book is a reminder of a timeless truth: No matter where you may be in life, God has blessed you in countless ways. It’s a celebration of His guidance and generosity—and of the devotion and spiritual rejuvenation He inspires.

 

5. Răpirea predicatorului (Frații Archer #2) – Karen Witemeyer

rapirea-predicatorului

Un cowboy care vrea să fie predicator.
Fiica unui om certat cu legea care vrea să îi schimbe planurile.

In drum spre un interviu pentru un post la o biserică din Piney Woods, Texas, lui Crockett Archer nu îi veni a crede că e silit să se dea jos din tren de către un răufăcător și prezentat fiicei bărbatului ca predicatorul pe care ea îl ceruse de ziua ei de naștere. E hotărât să dea bir cu fugiții, lucru mult mai lesne dacă și-ar putea lua gândul de la Joanna Robbins și de la cererea ei neobișnuită.

Luni la rând, Joanna se rugase pentru un pastor. Un om care să readucă la viață bisericuța abandonată din sânul comunității în care trăia. Un om care să îi fie alături în împlinirea promisiunii făcute mamei aflate pe patul de moarte. Dar, tocmai când se părea că rugăciunile îi erau ascultate, se vădește că pastorul se afla acolo împotriva voinței sale și că visează să își urmeze chemarea în altă parte.
Să fie oare vreo cale prin care să îl poată convinge pe Crockett că a ajuns tocmai în locul unde îi era destinat să fie?

Cu amestecul tipic de umor, istorie și ficțiune western plin de savoare, finalistă în două rânduri a RITA Award și autoare de succes, Karen Witemeyer ne oferă o poveste de dragoste din Texas care are toate șansele să vă fure inima.

 

6. Viaţa secretă a marilor scriitori – Robert Schnakenberg

34668913._SY475_

Pornind de la William Shakespeare şi ajungând până la Thomas Pynchon, Viaţa secretă a marilor scriitori ne prezintă o serie de portrete scandaloase şi necenzurate ale scriitorilor celebri, încercând să abordeze toate întrebările dificile pe care profesorii de liceu se tem să le pună: Care-i treaba cu Lewis Carroll şi fetiţele? E adevărat că J. D. Salinger își bea propria urină? Cu câte femei ‒ şi bărbaţi – s-a culcat, de fapt, Lord Byron? Şi cum se face că lui Mark Twain nu-i plăceau copiii?

 

7. Lămâi, cărți și prieteni – Jo Cotterill

39851201._SY475_

Lămâi, cărți și prieteni este povestea emoționantă a lui Calypso, fetița care învinge durerea provocată de absența mamei cu ajutorul magiei lecturii și al prieteniei, cucerind inimile cititorilor de pretutindeni. Volumul a câștigat în 2017 mai multe premii: Oxfordshire Book Award, Stockport Children’s Book Award și Tower Hamlets Book Award.

Calypso poate fi văzută de obicei singură, cu nasul în cărți. Dar, din ziua în care în clasa ei își face apariția o nouă colegă, Mae, la rândul ei pasionată de citit și de scris povestiri, între cele două fete se leagă o prietenie strânsă. Locuința lui Mae este agitată, veselă și gălăgioasă – cum, de altfel, este și ea –, iar din cauza asta lui Calypso îi place să-și petreaca timpul acolo.

După moartea mamei lui Calypso, tatăl ei se transformase într-un om retras și distant. Dar, în clipa în care descoperă tristul secret ascuns în biblioteca acestuia, Calypso își dă seama că ceva nu este deloc în regulă.

Va reuși Calypso să rescrie povestea familiei sale și să îi ofere un final fericit?

 

8. Un bărbat pe nume Ove  Fredrik Backman

 

35266453._SX318_

Ove este cel mai morocănos om pe care vi-l puteți imagina, un bătrân mizantrop căruia îi plac regulile stricte, rutina, lucrurile utile în viață și care n-are răbdare pentru amabilități gratuite cu vecinii. Își divinizează mașina Saab, marca lui de suflet, și judecă oamenii după ce mașină conduc, disprețuind profund, se înțelege, automobilele străine. Se crede înconjurat de idioți și crede că lumea se duce de râpă cu toți filfizonii ăștia cu cabluri albe în urechi care angajează pe cineva să le schimbe un bec. A fost detronat din funcția de președinte al asociației de proprietari – în urma a ceea ce el a numit a fi „o lovitură de stat” -, dar tot el e regele cartierului, pe care îl inspectează nesmintit în creierii dimineții să se asigure că totul este în ordine. Lumea îl consideră teribil de urâcios.
Într-o dimineață de noiembrie, însă, tot universul și planurile sale îi sunt date peste cap în cel mai neașteptat mod cu putință, când o iraniancă pe cât de gravidă, pe atât de dezinvoltă, și soțul ei tolomac, împreună cu cele două fetițe ale lor, se mută lângă casa lui și-i turtesc cutia poștală cu o remorcă (deși Ove postase foarte clar peste tot afișe cu „Interzis accesul mașinilor în zona rezidențială”).
Accidentul e sunetul de start pentru o serie de întâmplări neverosimil de amuzante și, uneori, perfect înduioșătoare – cu o pisică jigărită și aproape fără coadă și prietenii dintre cele mai improbabile -care-l fac pe Ove, eternul ursuz supărat pe tehnologia modernă, bătăușul de clovni și „vecinul infernal”, să (re)învețe să respire aerul unei vieți pe care el însuși o credea pierdută și de care lumea nu-l bănuia în stare pe acest pensionar imposibil.

Un bărbat pe nume Ove a cucerit o lume întreagă prin modul irezistibil, plin de umor și tandrețe, în care explorează teme grave precum pierderea, bătrânețea, diversitatea, toleranța, principiile morale, prietenia și speranța. La final, nu aveți cum să nu îl adorați pe Ove.

„Dacă ar exista un premiu pentru «Cea mai fermecătoare carte a anului», acest roman l-ar câștiga fără probleme.”
Booklist

„O să râdeți, o să plângeți și o să simțiți o înțelegere infinită pentru toți ursuzii și morocănoșii din viața dumneavoastră.”
People

 

9. Cina cu Picasso – Camille Aubray

40194506._SY475_

LUCRURILE NEINSEMNATE SUNT TRANSFORMATE IN ADEVĂRATE COMORI INESTIMABILE.

Riviera Franceză, primăvara anului 1936.

Ondine are 17 ani și își petrece o parte din zi alături de mama sa, în bucătăria micuțului restaurant al familiei – Cafe Paradis. Un client misterios, care călătorește sub un pseudonim, are o cerință neobișnuită: dorește ca prânzul să îi fie servit, în secret, la vila pe care a închiriat-o în apropiere. Bărbatul se va dovedi a fi nimeni altul decât celebrul artist Pablo Picasso, iar întâlnirea cu el va avea o influență decisivă asupra vieții lui Ondine, o talentată bucătăreasă.

New York, în prezent.

Celine află de la mama sa, Julie, că bunica Ondine i-a gătit, odată, lui Picasso. Intrigată de poveștile de familie, pline de secrete, Celine este hotărâtă să afle adevărul. Ajunsă în orășelul în care Ondine și Picasso s-au întâlnit, Celine cunoaște cultura locală, gastronomia franceză și… dragostea.

 

  • Luna IULIE, vine la pachet cu următoarele cărți:

1. The Bull Rider’s Secret (Colorado Grooms #3) – Jill Lynn

y404

Will the truth keep them from a second chance?
The next 
Colorado Grooms romance

Letting bull rider Jace Hawke back into her life breaks all of Mackenzie Wilder’s rules—just like he broke her heart years ago. But he’s working at her family’s ranch while recovering from a rodeo injury…and chipping away at Mackenzie’s tough-girl exterior with each passing day. Which is the bigger mistake: falling for Jace again…or letting him go without a fight?

 

2. Aleea cu licurici – Kristin Hannah

40745400._SY475_

In vara agitată a anului 1974, Kate Mularkey pare că s-a împăcat cu faptul că viața nu are să-i ofere nimic special. Dar, spre uimirea sa, „cea mai grozavă fată din lume“ se mută pe strada ei și vrea să-i fie prietenă. Tully Hart pare să aibă totul: frumusețe, inteligență, ambiție. La prima vedere, cele două fete sunt cât se poate de diferite: Kate, condamnată să fie veșnic o ființă obișnuită, cu o familie iubitoare care o umilește în permanență; Tully, plină de strălucire și mister, dar cu un secret care o distruge. Ele fac un pact pentru a fi cele mai bune prietene pe vecie, iar până la sfârșitul verii devin de nedespărțit. Timp de treizeci de ani, Tully și Kate se sprijină una pe alta, trecând printr-o mulțime de evenimente și stări care le pun la încercare prietenia: gelozie, furie, durere, resentimente. Și cred că au supraviețuit tuturor încercărilor vieții până când un singur act de trădare le va despărți… și le va supune curajul și prietenia la testul final.

In luna AUGUST, am fost mai mult plecată. Am profitat de timpul petrecut în tren și în avion. Și bineînțeles că m-am întors din vacanță și cu câteva titluri noi. Ne-am plimbat, am vizitat Londra, am dat o fugă la mare, în Bulgaria, dar mi-am făcut timp să și citesc. 

1. Fiica ascunsă – Elena Ferrante

36551703

Senzațional este că, pe măsură ce urmăreşte cu empatie extremele personajelor sale, stilul lui Ferrante răzbate dincolo de orice limită, nerăbdător parcă să ducă fiecare gând până la concluzia sa cea mai radicală şi, înapoi, până la punctul cel mai radical în care a prins contur. Lucrul acesta este evident în curajul cu care naratoarele femei vorbesc despre copii şi maternitate. – James Wood, The New Yorker

O meditație profundă şi emoționantă asupra condiției de femeie şi mamă.

Leda, o profesoară de literatură engleză, divorțată de multă vreme, rămâne pentru prima oară singură după ce fetele sale, de-acum mari, pleacă în Canada, să locuiască împreună cu tatăl lor.

Convinsă că va fi copleşită de singurătate şi de un sentiment de inutilitate, Leda găseşte în schimb o libertate la care nu îndrăznise să se gândească. Această libertate însă, se transformă într-o necruțătoare introspecție provocată de întâlnirea cu o familie gălăgioasă într-un sătuc din sudul Italiei, unde Leda pleacă într-o mică vacanță. Astfel, povestea unei femei care se redescoperă pe sine devine povestea unei confruntări nemiloase cu trecutul.

 

2. Intoarcerea acasă – Kristin Hannah

44291270._SY475_

Indrăgita scriitoare Kristin Hannah revine cu o carte emoționantă și plină de miracole. Personajul principal este Madelaine – un cardiolog strălucit, o mamă iubitoare, o prietenă devotată, însă o femeie cu multe îndoieli. Este, de asemenea, și povestea fiicei sale, o tânără confuză și rebelă, și a celor doi bărbați atât de diferiți pe care-i iubește Madelaine: Francis, un preot dedicat credinței sale și Angel, un actor talentat, cu o inimă gata să cedeze. Când o întâmplare tragică îi reunește, ei vor trebui să învețe să uite trădările din trecut și să găsească curajul de a iubi din nou. Un roman captivant despre iertare, sacrificiu, moarte și destin care demonstrează că niciodată nu este prea târziu pentru fericire.

 

3. Soția plantatorului de ceai – Dinah Jefferies

35069170._SY475_

Tânăra Gwendolyn Hooper ajunge în exoticul Ceylon, nerăbdătoare să înceapă o viață nouă ca soție. O întâmpină însă un soț distant, secretos și întotdeauna ocupat. Explorând singură plantația de ceai, Gwendolyn descoperă uși încuiate, rochii vechi și alte semne ale unui trecut necunoscut. Când trebuie să aducă pe lume un copil, trebuie și să-i dezvăluie lui Laurence adevărul.

„O poveste pasionantă, despre mistere, conduite și prejudecăți, care se petrece în Ceylon (Sri Lanka de azi). Jefferies demonstrează că știe să scrie o poveste plină de suspans, în care motivațiile complexe ale personajelor se întâlnesc în chip surprinzător.“ Publishers Weekly

„Carte ofertantă, cu o atmosferă incredibilă, Soția plantatorului de ceai este un roman de epocă dintre cele mai reușite. E pur și simplu fermecătoare.“ The Sunday Express

„Cartea mea ideală – nu am putut s-o las din mână.“ Santa Montefiore

Am avut o vară plină cu soare, cărți, filme și multă voie bună. Acum a venit toamna și aștept să văd cu ce mă îmbie.

O toamnă colorată să aveți și lecturi frumoase!  

 

Lasă un comentariu